השתלמות ענפית לממונים על הבטיחות בחקלאות

ענף החקלאות נחשב לאחד המורכבים ביותר מבחינה בטיחותית ובהתאם לזאת משרד העבודה מחייב כל מקום עבודה שמתעסק בתחום זה, שיעסיק בין היתר גם ממונה בטיחות מוסמך שעבר בנוסף להסמכתו הרגילה גם השתלמות ענפית לממונים על הבטיחות בתחום החקלאות. קראו אודות הקורס המקצועי והמקיף ביותר בנושא, להלן כל הפרטים על כך.

 

מדוע צריך ממונה בטיחות בענף החקלאות?

נושא הבטיחות בחקלאות הינו חשוב ביותר וזאת משום מורכבות העבודה בענף זה והחשיפה המתמדת של העובדים למקרי בטיחות שעלולים לסכן את חייהם. העובדים בענף החקלאות מתעסקים עם ציוד כבד, דלקים, שמנים, חומרים כימיים, בעלי חיים מסוגים שונים, מערכות גז ומים, שינוע והעמסה של מטענים כבדים, עבודה עם עצים, גגות משופעים ואסבסט ולעיתים אף עושים זאת בתנאי עבודה בגובה. בהתאם לזאת יש צורך בהעסקת ממונה בטיחות מומחה בכל מקום עבודה שכזה על מנת שיאפיין את אופי העבודה ויקבע נהלים וכללים שימזערו את הסיכונים ככל הניתן.

 

תנאי הקבלה ומתכונת הקורס

כאמור, על מנת להתקבל לקורס השתלמות ענפית לממונים על הבטיחות בחקלאות, על המשתתף להיות ראשית כל ממונה בטיחות בעל הסמכה מוכחת, ובנוסף להחזיק בוותק של כשנתיים לפחות כעובד בתחום החקלאות. מעבר לזאת יש צורך במעבר של ועדת קבלה שתאשר את ההשתתפות בקורס. הקורס עצמו נמשך על פני 71 שעות אקדמיות והוא כולל למידת חומר עיוני ולעיתים אף סיור לימודי בשטח. המשתתפים אף מחוייבים לעבור בהצלחה מבחן ביניים ומבחן סיום כשלעומדים בכל המטלות בהצלחה תוענק תעודת גמר באישור אגף הפיקוח על העבודה במשרד התמ"ת.

 

הקורס אף מוכר לצורך 9 ימי השתלמות עבור ממוני בטיחות מדופלמים.

 

מה לומדים במהלך הקורס?

תוכנית הלימודים בקורס ההשתלמות נקבעת על ידי האגף לפיקוח על העבודה של משרד הכלכלה. נושאי הקורס רבים ומגוונים וכוללים נגיעה בכל עקרונות העבודה בחקלאות, כיצד להתמודד עם מפגעים בטיחותיים ולהימנע מהם, לבצע סקרי סיכונים, לאחסן ולטפל בחומרי הדברה, להשתמש בציוד מגן אישי, לגדל בעלי חיים, לעבוד עם טרקטורים ועוד.

 

קורס מעמיק בסיומו תוכלו להתמנות לממוני בטיחות בתחום החקלאות, ולהיכנס לתחום מאתגר ומרתק.