השתלמות ענפית בבנייה (156 שעות)

הידעתם כי כמעט ממחצית התאונות הקטלניות באתרי בנייה מתרחשות בעקבות נפילה מגובה? בהתאם לזאת הכריזה המדינה כי כל ארגון שעוסק בתחום הבנייה מחוייב בהעסקת ממונה בטיחות שעבר השתלמות ענפית בתחום. להלן תנאי הקורס ותכניו.

 

מי יכול להתקבל להשתלמות?

תחום הבנייה זוכה להתייחסות מיוחדת בעיני המדינה מבחינת שמירה על כללי הבטיחות. משום שכך, כל ארגון שעוסק בתחום הבנייה חייב להעסיק ממונה בטיחות שעבר בנוסף לכשרה הרגילה שלו גם הכשרה נוספת בתחום הבנייה. כלומר, אין היתר לכל בוגר קורס ממונה בטיחות עבודה לעסוק בתחום זה, אלא רק עבור מי שעבר השתלמות ענפית בבנייה ועבר את כל מבחני הקורס בהצלחה. בנוסף, תנאי קבלה בלתי נפרד הוא הצגת אישור כשירות בתוקף, מה שניתן ע"י המפקח האזורי.

 

מה ההבדל בין הקורס הארוך (156 שעות) לזה המקוצר (80 שעות)?

קורס ההשתלמות המקוצר נמשך על פני כ- 80 שעות וזאת לעומת הקורס הארוך שנמשך על פני כ- 156 שעות. מה ההבדלים? ובכן, הקורס המזורז מתאים לממוני בטיחות שעוסקים בתחום כ- 4 שנים לפחות וכמו כן מחזיקים ברישיון מדריך עבודה בגובה חתום ותקף. הקורס המלא, שנמשך על פני 156 שעות מחולק ל- 10 ימי לימודים על עקרונות הבטיחות בענף הבנייה ו- 6 ימים נוספים להסמכה כמדריכי עבודה בגובה. ההשתלמות הארוכה מבטיחה למשתתף התייחסות מלאה לכל נושא הבטיחות הנדרש בענף הבנייה בשילוב העבודה בגובה, מה שאמור לעזור לו למנוע אסונות רבים בתפקידו העתידי החדש.

 

תכני הקורס ותנאי המעבר

הנושאים הנלמדים בקורס הינם רבים מגוונים וכוללים בין היתר הצגת חקר תאונות, לימוד הכנת תוכנית בטיחות עבור אתרי בנייה, לימוד מכונות ספציפיות, תקנות עגורנאים ועגורנים, תקנות ציוד מגן אישי, סיורים מקצועיים ועוד. במהלך הקורס המשתתפים עוברים "מבחן אמצע" ולאחר עמידה בו ובמבחן הסופי מוענקת תעודת ההסמכה מטעם המכללה. עם קבלת התעודה יכול ממונה הבטיחות להתחיל לעבוד באופן מיידי גם בענף הבנייה, כאשר יש לציין כי הקורס נחשב גם כ- 16 ימי השתלמות עבור ממוני בטיחות בכל ענף שהוא.