ע"פ התקנות, רק ממונה בטיחות שעבר השתלמות מסודרת רשאי להכינה, והדבר אומר שמדובר בהסמכה חשובה מעין כמוה. השתלמות מכין תכנית לניהול בטיחות בפיקוח מינהל הבטיחות במשרד העבודה והרווחה תוכלו לעבור במספר מוסדות לימוד מוכרים, להלן כל המידע על כך.
מי רשאי להירשם להשתלמות?
כאמור, תנאי הקבלה להשתלמות הוא היותו של המועמד ממונה בטיחות שעבר הכשרה מסודרת בנושא ומחזיק באישור כשירות בתוקף מהמפקח המחוזי. זהו איש המקצוע היחיד הרשאי להכין תכניות בטיחות, כתנאי שיעבור בנוסף גם השתלמות מכין תכנית לניהול בטיחות באחד ממוסדות הלימוד המאושרים לכך. קהל היעד יכול לכלול ממוני בטיחות שמעוניינים בימי השתלמות שנתיים (הקורס מהווה 4 ימי השתלמות מוכרים) וכמו כן, ממוני בטיחות שעובדים בארגונים גדולים (מעל 50 עובדים) שמחויבים בתחזוקת תכנית ניהול בטיחות.
גם עבור מקומות עבודה קטנים יותר עשויה לחול חובה זו, בין אם הם מצוינים בתוספת השלישית לתקנות ובין אם בעקבות הוראה ישירה של המפקח המחוזי. מקומות עבודה אלו כוללים מרפאות, בתי מלון, מוסדות מחקר ועוד.
תכנית הקורס ותנאי המעבר
במהלך ההשתלמות לומדים המשתתפים את כל מה שיש לדעת כאשר מעוניינים לבנות, לתחזק ולעדכן את תיק הבטיחות של ארגון מסויים. בין היתר נלמדים נושאים הקשורים לניהול, הערכה ובקרת סיכונים, היבטים משפטיים ועוד. הקורס עצמו נמשך כ- 4 ימים במתכונת של לימודי יום (ימי לימודים מלאים) או כ- 8 ימים במתכונת של לימודי ערב.
על המשתתף להיות נוכח בכל ההרצאות ולעבור את המבחן המסכם בציון של 70 לפחות. מי שעובר השתלמות מכין תכנית לניהול בטיחות בהצלחה, מקבל תעודת סיום מטעם מוסד הלימוד ובאישור משרד העבודה, והיא בתוקף ללא צורך בחידוש או ביצוע ריענון כלשהו.